fbpx
Політика

Олег Тягнибок та Арсеній Яценюк говорять про можливе звільнення Юлії Тимошенко

Можливе звільнення колишнього прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко продовжують обговорювати відомі в Україні політики. Мало того, ними навіть називаються передбачувані дати такої події.

Нагадаємо, що раніше соратник Юлії Тимошенко Михайло Поживанов припустив, що рішення про помилування Тимошенко може бути прийнято 14 жовтня – у свято Покрови Пресвятої Богородиці. А сьогодні ряд видань з посиланням на Forbes наводять думки з цього питання лідерів української опозиції Олега Тягнибока та Арсенія Яценюка. Лідер фракції "Батьківщина" в українському парламенті Арсеній Яценюк вважає, що рішення з питання Юлії Тимошенко може бути прийнято до 21 жовтня. При цьому політик наголошує, що існує відразу кілька механізмів, задіявши які Юлія Тимошенко може опинитися на волі. Як підкреслює Арсеній Яценюк, такими механізмами можуть бути, наприклад, рішення суду, акт про помилування, рішення пенітенціарної служби або Мін’юсту, а також пропонована раніше декриміналізація статей 364 і 365 статей Кримінального кодексу України.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

А на думку лідера ВО «Свобода» Олега Тягнибока, звільнення Юлії Тимошенко можливе і цього тижня. «Думаю, Янукович отримав повідомлення про те, що її звільнення – питання № 1, і асоціація буде підписана за результатами його рішення», – наводять ЗМІ сьогодні слова Олега Тягнибока.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Нагадаємо, що раніше свою думку про можливе помилування Юлії Тимошенко висловив голова фракції «Партії регіонів» в українському парламенті Олександр Єфремов.

За матеріалами: podrobnosti.ua

Читайте також: