fbpx
Політика

Росія і Україна незабаром підпишуть низку двосторонніх документів – Азаров

  Україна готує низку документів до підписання на десятому засіданні комітету з питань економічного співробітництва українсько-російської міждержавної комісії, яке пройде 15 жовтня в Росії.

Як повідомив прем’єр-міністр України Микола Азаров на засіданні уряду в середу, Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) України має узгодити з російською стороною рішення щодо подальшого розвитку співробітництва, зокремаі з мінімізації можливих ризиків.

"Перед засіданням комітету (з питань економічного співробітництва українсько-російської міждержавної комісії – ІФ) вже пройшли і ще повинні пройти засідання галузевих комісій. Саме за результатами роботи таких підкомісій Мінекономрозвитку має узгодити з російською стороною рішення з приводу подальшого розвитку співпраці, зокрема з приводу мінімізації можливих ризиків", – сказав М. Азаров.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

Прем’єр вказав на персональну відповідальність керівників профільних підкомісій. "Необхідно протягом поточного тижня завершити узгодження пропозицій з приводу протоколу десятого засідання і передати їх в Мінекономрозвитку", – сказав він.

Крім того, за словами М. Азарова, повинні бути підготовлені до підписання двосторонні документи. "Зокрема, угода про заходи державної підтримки відновлення серійного виробництва літаків сімейства Ан-124, з реалізації програм українсько-російського співробітництва у сфері дослідження використання космічного простору в мирних цілях на 2013-2016 рр.., з приводу врегулювання торговельних обмежень у взаємній торгівлі, а також врегулювання питань в інвестиційному, фінансовому та галузевому співробітництві України і РФ, а також інших документів, які виносяться за згодою сторін на підписання", – сказав він.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: