fbpx
Економіка

На розвиток космічної галузі Кабмін залучить 2,6 млрд гривень – М. Азаров

Кабінет міністрів залучить 2,6 млрд грн на розвиток космічної галузі, зокрема створення нового космічного ракетного комплексу. Про це, відкриваючи засідання уряду, повідомив прем’єр-міністр України Микола Азаров, передає кореспондент УНН.

"Уряд прийняв рішення про залучення кредитних ресурсів для продовження робіт зі створення нового космічного ракетного комплексу під державні гарантії", – сказав М. Азаров.

За словами прем’єра, реалізація цього проекту допоможе Україні закріпитися на ринку космічних послуг.

"Загальний обсяг фінансування програми передбачено в сумі 2,6 млрд грн… Цілеспрямована робота уряду дозволить у найближчі роки не менш ніж у півтора рази збільшити обсяги виробництва ракетно-космічної техніки", – сказав М. Азаров.

За його словами, розвиток космічної галузі дозволить створити близько 10 тис. нових робочих місць.

"Днями Президент Віктор Янукович підписав закон про затвердження загальнодержавної цільової науково-технічної космічної програми на 2014-2018 рр..", – сказав він.

Прем’єр-міністр повідомив, що мета цієї програми – підвищення і використання потенціалу України у космічній галузі, забезпечення потреб нацоборони і захист геополітичних інтересів держави. Зокрема програмою передбачається створення національної супутникової системи зв’язку "Либідь" і запланований запуск трьох космічних апаратів: апарат дистанційного зондування землі, дослідницький апарат і супутник, який розробляється українськими студентами.

Джерело: УНН

Читайте також: