fbpx
Політика

Раїса Богатирьова повинна подати у відставку – Павло Петренко

 Міністр охорони здоров’я Раїса Богатирьова повинна подати у відставку, заявляє депутат фракції "Батьківщина", член тимчасової слідчої комісії (ТСК ) парламенту з розслідування фактів зловживання в Міністерстві охорони здоров’я Павло Петренко.

 "Голова МОЗ Раїса Богатирьова після оприлюднення такого звіту повинна подати у відставку… Ми сподіваємося, що після оприлюднення нашого звіту тимчасової слідчої комісії парламент прийме відповідне рішення", – сказав депутат на брифінгу в середу.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

 За його словами, слідча комісія провела свою роботу і підготувала за її результатами звіт. "У нашому звіті є безліч фактів зловживань у рамках діяльності МОЗ по боротьбі з ВІЛ/СНІД та імунопрофілактики… Встановлено, що лише за минулий рік зловживання МОЗ завдали істотного удару по бюджету", – сказав П.Петренко.

 Він розповів, що в 2012 році МОЗ провів тендери із закупівлі неякісних ліків на суму понад 100 млн грн. "Це сума, якe, по суті, переплачено з державного бюджету", – сказав депутат.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

 П.Петренко також повідомив, що комісія передала всі матеріали свій роботи, а також звіт до Генеральної прокуратури України і правоохоронні органи.

 Джерело: Інтерфакс – Україна

Читайте також: