fbpx
Політика

Міністр закордонних справ Німеччини прибуде до Києва

Глава міністерства закордонних справ Німеччини Гідо Вестервелле прибуде в українську столицю 10-11 жовтня. Про це повідомляють ЗМІ, посилаючись на німецьке посольство в Україні.

У рамках візиту міністр закордонних справ Німеччини планує провести зустрічі з президентом України Віктором Януковичем і керівництвом українського зовнішньополітичного відомства. Крім того, Гідо Вестервелле має намір обговорити ряд питань з опозиційними лідерами Арсенієм Яценюком і Віталієм Кличком, а також поговорити з дочкою колишнього прем’єр-міністра Юлії Тимошенко Євгенією.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

У посольстві Німеччини додали, що дипломат візьме участь у міжнародній конференції «Шлях вперед для Східного партнерства».

Відзначимо, сьогодні, 9 жовтня, президент Німеччини Йоахім Гаук заявив, що очікує вирішення питання щодо звільнення лідера опозиції України Юлії Тимошенко. Раніше МЗС Німеччини офіційно закликав українську владу зайнятися питанням звільнення колишнього прем’єра, а також наполягав на тому, що дане питання є основною умовою майбутнього підписання Угоди про асоціацію між Брюсселем і Києвом.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

За матеріалами: korrespondent.net

Читайте також: