fbpx
Новини світу

Литовська влада заборонила місцевому Першому каналу транслювати російські передачі

Литовська комісія з радіо і телебачення заборонила показувати на «Першому балтійському каналі», які транслює контент Першого каналу в балтійських державах, програми виробництва Росії. Про це повідомляють ЗМІ.

Комісія прийняла рішення повністю не припиняти трансляцію телеканалу, а зупинити випуск телепрограм, які готуються державами, які не входять до Євросоюзу. «Якщо говорити конкретно про даний телеканал, то не можна показувати в Литві ті передачі, які були вироблені в Російській Федерації», – йдеться у рішенні комісії. Також комісія звернула особливу увагу на те, що передачі, які були підготовлені в Росії, становлять близько 70 % контенту «Першого балтійського каналу».

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

«Дане рішення прийняли після брехливої ​​пропагандистської передачі про події 13 січня 1991 року у Вільнюській телевізійній вежі», – заявив журналістам голова комісії Едмундас Вайтекунас.

Трансляція «Першого балтійського каналу» була припинена на 3 місяці після показу телепередачі «Людина і закон» про події січня 1991 року в литовській столиці. У передачі показали інтерв’ю з командиром групи «Альфа» Михайлом Головатовим, який брав участь у штурмі Вільнюської телевізійної вежі, і іншими очевидцями цих подій, які заперечували атаку військових сил на литовське мирне населення.

Читайте також:  Благодатний вогонь в Єрусалимі у Храмі Воскресіння не «сходить» – його запалюють і освячують

Комісія по радіо і телебаченню Литви почала розслідувати подію в понеділок 7 жовтня цього року. 8 жовтня представники комісії звернулися до «Першого балтійського каналу» з вимогою показати спростування «брехливих фактів», які були показані в програмі, і принести свої вибачення литовським громадянам. На каналі відзначили, що не встигли ознайомитися з передачею до її ефіру і вибачилися за «образливу для громадянських почуттів кожного литовця» програму.

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: