fbpx
Спорт

Команда Олександра Повєткіна відмовилася від апеляції на роботу рефері бою з Кличком

 Команда боксера – важковаговика Олександра Повєткіна відмовилася від подачі протесту щодо суддівства пуерторіканського рефері Луїса Пабона, який обслуговує бій росіянина Повєткіна з українським боксером Володимиром Кличком. Про це заявила організатор поєдинку промоутер Андрій Рябінський, повідомляють ЗМІ. Дії Луїса Пабона організатор бою оцінив як «нижче середнього», але підкреслив, що апеляція від команди російського боксера буде виглядати, як «махання кулаками після бійки».

 Сам Олександр Повєткін не згоден з рішеннями рефері бою, який під час поєдинку з українським важкоатлетом 4 рази фіксував у російського боксера нокдаун (перший раз у другому раунді бою і три рази – в сьомому). Повєткін заявив, що в нокдауні він був всього лише один раз (у другому раунді), а в інших випадках він падав через те, що українець штовхав його. «Але рефері, напевно, видніше», – зазначив боксер.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

 Олександр Повєткін заявив, що він програв Володимиру Кличку тактично, але не здався «духовно і фізично». Російський важковаговик зазначив, що він буде прагнути до нового бою з Кличком на рингу. Повєткін додав, що для перемоги над українським чемпіоном потрібно працювати серіями по декілька ударів, у той час як росіянин в поєдинку з Кличком працював одиночними ударами.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

 Нагадаємо, про подачу протесту на дії рефері Луїса Пабона 8 жовтня цього року заявив Дмитро Іванов, який був одним з організаторів поєдинку двох важковаговиків. Згідно зі словами Дмитра Іванова, за свою роботу Луїс Пабон заслуговує дискваліфікацію не менше, ніж на один рік. Крім несправедливо зарахованого нокдауну, невдоволення Іванова викликало те, що рефері нібито ігнорував порушення правил з боку українського боксера (навіть при тому, що в одинадцятому раунді суддя зняв з Володимира Кличка один бал за поштовх Олександра Повєткіна).

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: