fbpx
Політика

Депутати ВР не підтримали пропозицію нараховувати їм і президенту пенсії на загальних підставах

 Народні обранці не підтримали ініціативу свого колеги Павла Розенка, який пропонував внести до низки нормативних актів зміни, внаслідок яких пенсії президента, народних депутатів і звичайних українців в деякій мірі могли б зрівнятися. Як зазначав раніше сам ініціатор такої законодавчої ініціативи, на сьогодні різниця між мінімальними і максимальними пенсіями іноді дуже велика і складає «до 15 разів».

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Одним з аргументів на користь ініціативи Павла Розенка називався наступний: законопроект не потребуватиме додаткових дотацій з держбюджету, а навпаки дозволить заощадити кошти державної скарбниці.

 Повідомляється, що пропозиція опозиціонера Павла Розенка підтримали лише 198 народних депутатів з 327 зареєстрованих в залі засідань.

 Павло Розенко пропонував внести зміни до таких законів України , як "Про Кабінет міністрів України", "Про статус народного депутата України", "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування". Політик пропонував отримувати пенсії народним обранцям, голові  держави, а також колишнім членам уряду на загальних підставах, передбачених законом України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування".

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 За матеріалами: Інтерфакс – Україна, УНН

Читайте також: