fbpx
Право

В Україні пропонують повернути пенсійний вік для жінок – 55 років

 55 – річний вік, по досягненню якого жінки в Україні зможуть виходити на пенсію, цілком можливо, знову з’явиться в законодавстві країни. Це стане можливим, якщо народні депутати підтримають пропозицію свого колеги Миколи Рудковського, що представляє в українському парламенті «Партію регіонів».

 У запропонованому до розгляду Верховною Радою законопроекті № 3380 йдеться не тільки про відновлення пенсійного віку для жінок, а й про деякі зміни порядку нарахування пенсії. У проекті закону говориться наступне: «Особи мають право на призначення пенсії за віком після досягнення жінками 55 років і наявності страхового стажу не менше 15 років».

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Законопроект, який пропонує Микола Рудковський, стосується і чоловіків. Так, в документі міститься пропозиція зменшити страховий стаж для чоловіків і жінок: «Мінімальний розмір пенсії за віком за наявності у чоловіків 25, а у жінок – 20 років страхового стажу встановлюється у розмірі прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, визначеного законом».

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 На думку політика, про що зазначено в пояснювальній записці, запропонований проект закону дозволить знизити рівень соціальної напруженості в суспільстві. Крім того, як вважає автор, даний законопроект допоможе відновити соціальну справедливість.

 За матеріалами: УНН

Читайте також: