fbpx
Новини світу

На борту “Арктік Санрайз” знайдено наркотики та апаратуру “подвійного призначення”

 Слідчий комітет Росії розповсюдив інформацію про те, що під час обшуку на судні «Арктик Санрайз», що належить Greenpeace, виявлені наркотичні речовини. Зокрема, мова йде про макову соломку і морфін. Кому саме з тих, хто знаходяться на борту криголама належать наркотики, поки не встановлено.

 Крім наркотичних речовин, слідчі знайшли на судні апаратуру «подвійного призначення». Виявлені прилади «могли бути використані не тільки в екологічних цілях», повідомляється в прес – релізі СК.

Читайте також:  Україна вже отримала західну зброю з дозволом бити по території росії

 Крім встановлення осіб громадян, яким належать наркотики та апаратура на борту «Арктик Санрайз», слідчі паралельно ведуть роботу щодо з’ясування обставин можливого нападу на російських прикордонників. Вже встановлено, що хтось із членів екіпажу «Арктик Санрайз» віддав наказ таранити прикордонний катер, тим самим заважаючи військовим виконувати їхні службові обов’язки. За словами представників Слідчого комітету, даними діями фігуранти кримінальної справи про піратство «зазіхали на життя і здоров’я представників російської влади».

Читайте також:  У Німеччині зарізали двох українців, підозрюваний – громадянин росії

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: