fbpx
Новини світу

Венеція внесена до списку культурних об’єктів, які знаходяться під загрозою

 Всесвітній фонд захисту пам’яток (World Monuments Fund) заявив про включення Венеції в World Monuments Watch – 2014 – список культурних об’єктів, які знаходяться під загрозою. Про це йдеться в заяві на офіційному сайті фонду. Повідомляється, що головною небезпекою для Венеції як для культурного об’єкту є круїзний туризм, який за останні 5 років збільшив відвідуваність міста на чотириста відсотків. За даний період кількість туристів, які відвідують Венецію, часом досягала двадцяти тисяч осіб за один день.

 Як зазначається на офіційному сайті фонду захисту пам’яток, великі круїзні кораблі, які часто проходять по каналах Венеції, прямо і непрямо вплинули на часті повені у місті. Своєю чергою, приплив туристів став причиною того, що місцеве населення покидає місто назовсім або на час туристичного сезону. Населення Венеції, за інформацією World Monuments Fund, за останні десять років зменшилося майже в два рази. Місцевими жителями були створені ініціативні групи, які протестують проти круїзного туризму. Венеціанський муніципалітет схвалив необхідність зміни і перегляду схеми, за якою сьогодні працюють місцеві туристичні оператори.

Читайте також:  Когрес США проголосував за законопроєкт щодо допомоги Україні

 Вперше World Monuments Fund був залучений в роботу по збереженню культурної та історичної спадщини Венеції ще в 1966 році. Тоді в місті сталася найсильніша повінь за всю венеціанську історію.

 У список World Monuments Watch 2014 року в загальному увійшло 67 об’єктів культурної спадщини. У їх числі – Університетське містечко в Каракасі, Павільйони Гуель в Барселоні, острів Мозамбік, департамент Петен в Гватемалі, де працюють археологи у пошуках реліквій племені майя, а також культурна спадщина Сирії в цілому.

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: