fbpx
Право

Антикорупційний законопроект Кабміну наблизить Україну до підписання Угоди з ЄС – експерт

 Антикорупційне законодавство, в якому чиновники врахували думку експертів ЄС у питаннях протидії та запобігання корупції, усуває велику кількість прогалин, що мають місце в українській правовій сфері. Антикорупційний законопроект був розроблений в Кабінеті міністрів.

 Голова інвестиційно – банківської компанії «European Capital Management» Вадим Браїлівський поділився думкою про проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України для реалізації рекомендацій Європейської комісії у сфері антикорупційної політики».

 «Цей законопроект, ледь його зареєстрували у Верховній Раді, привернув до себе увагу досить широкого кола громадськості», – заявив експерт.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 За його словами, цей документ примітний посиленням покарань та відповідальності за корупційні злочини. Крім того, Кабінет міністрів має намір посилити санкції щодо учасників «незаконних діянь». Проте, впевнений Браїлівський, найбільш важливим для України є не сам зміст законопроекту, а факт його поява.

 Вадим Браїлівський нагадав, що в законопроекті передбачається ряд змін відповідно до рекомендацій Єврокомісії. Зокрема, тут мова йде не тільки про формальне, а й про реальне удосконалення вітчизняного антикорупційного законодавства.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 «Це і збільшення відповідальності за корупційні правопорушення, і обов’язок особи доводити правомірність дій у разі повідомлення про корупційне правопорушення. Крім того, варто відзначити і позбавлення деяких органів можливості складати акти про корупційні правопорушення. Безумовно, потреба України в такому законопроекті назріла вже давно, тому в парламенті повинні його підтримати», – розповів експерт.

 Експерт підкреслив, що антикорупційна політика України поступово наближається до євростандартів.

 За матеріалами: РБК – Україна

Читайте також: