fbpx
Політика

Опозиція виступила проти «євроінтеграційного» законопроекту про статус суддів

 Представники опозиції не збираються голосувати за євроінтеграційний законопроект «Про внесення змін до Конституції України щодо посилення гарантій незалежності суддів». Нагадаємо, що цей проект закону був запропонований президентом України. Про це стало відомо із заяви опозиційних фракцій – «УДАРу», «Батьківщини» і «Свободи».

 «Під прикриттям євроінтеграційних вимог чинна влада і "Партія регіонів" намагаються "продавити" законопроект, який ще більше посилить в Україні авторитарну диктатуру Віктора Януковича і зробить вплив президента на судову систему практично необмеженим», – сказано в заяві.

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

 На думку опозиціонерів, цей законопроект не відповідає напрацюванням, які були підготовлені в Конституційній асамблеї. Опозиціонери нагадали, що асамблея була створена саме з ініціативи Віктора Януковича.

 У заяві опозиція закликала владу сісти за стіл переговорів. Зокрема, від влади вимагають створити тимчасову конституційну комісію у Верховній Раді, яка виробить узгоджений і спільний текст проекту змін до Конституції.

 «Проект, який дійсно гарантує незалежність української судової системи і врахує всі зауваження від опозиційних фракцій», – упевнені три політичні сили.

Читайте також:  Новий піар-підхід до росту рейтингів в угорських праворадикалів

 Раніше повідомлялося, що в розклад засідань Верховної Ради України на 10 жовтня включили законопроект «Про внесення змін до Конституції України щодо посилення гарантій незалежності суддів». Зазначимо, що прийняття цього законопроекту є однією з вимог ЄС для підписання з Україною Угоди про асоціацію. Цей законопроект вже отримав схвалення у Венеціанській комісії. Крім того, схвалили цей документ і в Конституційному суді України.

 За матеріалами: klichko.org

Читайте також: