fbpx
Політика

Яценюк назвав законодавчу норму, що дозволяє звільнити Тимошенко

 Лідер парламентської фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк стверджує, що президент України Віктор Янукович може звільнити Юлію Тимошенко відповідно до пункту 6 Указу президента № 902 /2010 від 16 вересня 2010 року, яким затверджено положення про помилування.

«У ньому чітко говориться, що клопотання про помилування засуджених, які не відбули половину призначеного їм терміну покарання, а також клопотання осіб засуджених за тяжкі або особливо тяжкі злочини можуть бути задоволені за наявності обставин, що потребують особливого гуманного ставлення», – зазначив Арсеній Яценюк.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

За його словами, зараз йдуть інсинуації про те, що є законні підстави для звільнення Тимошенко, в той час як потрібно розуміти, що не було навіть підстав для її ув’язнення.

«Є законні підстави для підписання президентом акта про її помилування», – заявив Яценюк.

У зв’язку з цим лідер «Батьківщини» закликає главу держави взяти ручку, аркуш паперу і підписати відповідне рішення, щоб остаточно поставити крапку в цьому питанні.

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

Яценюк нагадав, що Україна виконала дві з трьох умов Євросоюзу і останнє невирішене питання стосується політичних переслідувань.

«Це стосується і звільнення Тимошенко. Вирішивши це питання, ми отримаємо шанс стати частиною великої європейської сім’ї», – заявив депутат.

Читайте також: