fbpx
Політика

Уряд повинен представити план дій щодо боротьби з економічними проблемами – Яценюк

 Під час виступу у Верховній Раді 8 жовтня лідер парламентської фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк заявив, що опозиція вимагає від уряду конкретного плану дій щодо боротьби з економічними проблемами.

При цьому він зазначив, що опозиція готова представити і власний варіант для вирішення цих питань, але лише за умови відставки поточного уряду і повної реалізації ідей опозиції.

За його словами, в Україні дійсно склалася важка економічна ситуація. Країна живе виключно за рахунок кредитів, а винні в цьому поточний президент і його уряд, які довели країну до сьогоднішнього стану за роки свого правління.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

Як нагадав Яценюк, загальний борг України зараз дорівнює 70 мільярдам доларів, що майже вдвічі більше ніж тоді, коли Янукович увійшов до кабінету президента, а Азаров став прем’єром.

Лідер «Батьківщини» звернув увагу, що навіть незважаючи на важку ситуацію в країні, уряд як і раніше не представив жодних рішень, які були б спрямовані на погашення багатомільярдних боргів України.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

«Уряд також не відповідає на питання про те, як забезпечити 2 мільйони українців роботою. Як вирішити проблему забезпечення справедливості в пенсійній системі. Як замінити податкову систему і запровадити просту, але ефективну податкову систему, яка дозволить розвивати бізнес», – зазначив Арсеній Яценюк.

За словами депутата, час порожніх розмов підійшов до кінця і уряд нарешті має дати конкретні відповіді.

«Якщо відповідей немає, то ми, як українська опозиція, готові представити свій план», – підкреслив він.

Читайте також: