fbpx
Політика

Турчинов назвав справу Тимошенко квінтесенцією всіх українських проблем

 Народний депутат України від фракції «Батьківщина» Олександр Турчинов вважає, що звільнення Тимошенко стане свідченням того, що українська влада все ж задумалася про ті репресії, диктатуру і корупцію, якими супроводжувалися три роки її правління.

При цьому він також зазначив, що справа Тимошенко є квінтесенцією всіх українських проблем і це демонстрація аморальності української влади.

За словами Турчинова, для звільнення Тимошенко, яка опинилася за гратами з політичних мотивів, є юридичні підстави.

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

«Для цього в парламенті вироблена правова база. Ви пам’ятаєте,  йдеться про декриміналізацію тих статей, за якими засудили Тимошенко. Є Закон про амністію, який більшість вже протягом півтора років відмовляється навіть розглядати. Є, зрештою, той же механізм, який був задіяний при звільненні Юрія Луценка – акт про помилування президента», – повідомив Турчинов.

Він підкреслив, що є маса варіантів, які дозволяють звільнити лідера опозиції, однак українська влада все ж намагається зробити все можливе, щоб обдурити Євросоюз і залишити все в Україні на колишньому рівні – нічого не міняючи.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

«Але нас цікавить не сама Угода, як документ, нас цікавлять зміни в Україні за європейськими стандартами і побудова в Україні європейської демократичної держави», – зазначив Олександр Турчинов. 

Депутат висловив надію, що влада все ж одумається і звільнить Тимошенко, тим самим відкривши Україні можливість приєднатися до Європейського союзу.

Читайте також: