fbpx
Економіка

Moody’s не вірить в дефолт США

У міжнародному рейтинговому агентстві Moody’s Investors Service вважають «вкрай малоймовірним» дефолт США в жовтні 2013 року. Про це під час конференції в Тель-Авіві стало відомо від президента, головного операційного директора Moody’s Мішеля Медлін.

«Ми оцінюємо рейтинг США на рівні AAA зі стабільним прогнозом, що відображає наші прогнози про дуже низьку ймовірність дефолту», – зазначив представник Moody’s.

Мішель Медлін вказав, що уряд США постарається зробити все можливе, щоб продовжувати погашення облігацій та виплату відсотків. На його думку, це буде відбуватися навіть у тому випадку, якщо стелю держборгу США не піднімуть у жовтні.

Нагадаємо, що раніше уряд США досяг планки державного боргу, яка була встановлена ​​Конгресом на рівні 16,7 трильйона доларів. На сьогоднішній день, за офіційними даними, сума держборгу США, становить близько 16,75 трлн доларів. Зазначимо, що в останні місяці Міністерству фінансів США довелося використовувати «екстраординарні заходи». Зокрема, відомство припинило деякі особливі транзакції з урядами муніципалітетів і штатів. Такі заходи дозволили продовжити повноцінне обслуговування боргових зобов’язань США. Незважаючи на це, можливості для використання «екстраординарних заходів» будуть вичерпані вже 17 жовтня 2013 року. Про це повідомили в казначействі США, закликаючи конгресменів підняти планку держзапозичень до цього терміну. ​​

У тому випадку, якщо демократи і республіканці в Конгресі США не домовляться про збільшення стелі держборгу до 2-ої половини жовтня, в Мінфіні будуть змушені покладатися тільки на регулярні доходи в казну. Додамо, що такі доходи зазвичай дотягують до видаткової частини. Виходить, казначейство буде затримувати «менш важливі» виплати заради продовження «більш важливих» виплат за боргами.

За матеріалами: РБК-Україна

Читайте також: