fbpx
Футбол

Слідчий ФІФА Майкл Гарсіа, що потрапив до «списку Гуантанамо», не поїде до Росії

 Головний слідчий ФІФА Майкл Гарсіа не поїде в Російську Федерацію, щоб займатися розслідуванням обставин визначення країни – господаря футбольного чемпіонату світу – 2018 року. Про це повідомляється в заяві Слідчого управління комітету ФІФА з етики.

 Замість Майкла Гарсіа, який, як нагадало 4 жовтня цього року міністерство закордонних справ Росії, знаходиться в так званому «списку Гуантанамо», розслідуванням відносно заявок США та Російської Федерації займеться його заступник Корнел Борбелі (Cornel Borbely). Подробиці розслідування, посилаючись на правила ФІФА, поки не розголошують.

 Майкла Гарсіа внесли до «списку Гуантанамо», так як він, займаючи посаду прокурора південного округу Нью – Йорка, підтримав звинувачення проти російського громадянина Віктора Бута. Слідчі вважають, що росіянин займався торгівлею зброєю.

 «Список Гуантанамо» складено зовнішньополітичним відомством Росії у відповідь на випуск Сполученими Штатами «списку Магнітського». Якщо до списку США входили всі особи, які були причетні (за версією американської влади) до смерті в московському СІЗО юриста фонду Hermitage Capital Сергія Магнітського, то в «список Гуантанамо» потрапили всі чиновники США, які причетні до кримінальних процесів щодо громадян Росії Костянтина Ярошенка і Віктора Бута.

 Нагадаємо, чемпіонат світу з футболу в 2018 році повинен пройти в Російській Федерації. На проведення світової футбольної першості до останнього моменту також претендували Португалія/Іспанія, Нідерланди/Бельгія та Англія. На більш ранньому етапі заявки відкликали Японія, Австралія, США і Мексика. У ході розслідування обставин визначення заявки – переможця слідчі міжнародної футбольної організації планують відвідати всі держави, які беруть участь у конкурсі.

 За матеріалами: lenta.ru

 

Читайте також: