fbpx
Політика

Пан Гі Мун запропонував об’єднати в Сирії місії ООН і Організації з заборони хімічної зброї

Генеральний секретар Організації Об’єднаних Націй Пан Гі Мун запропонував для більш успішного виконання поставлених завдань зі знищення наявних в Сирії арсеналів хімічних запасів об’єднатися і створити спільну місію ООН і Організації з заборони хімічної зброї.

На думку генсека ООН, місія повинна базуватися в Дамаску.

"Враховуючи поточну обстановку, присутність спільної місії в Сирії буде дуже обмеженою. У цій країні буде розміщений лише той персонал, присутність якого необхідна для виконання поставлених завдань. Офіс в Дамаску буде служити оперативною базою", – йдеться в листі, який Пан Гі Мун направив до Ради Безпеки Об’єднаних Націй.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Крім того, Пан Гі Мун запропонував створити ще одну базу на Кіпрі, яка займатиметься підтримкою груп, що відправляються до Сирії. База на Кіпрі могла б також служити тренувальним центром для персоналу майбутніх місій, в якому можна буде проходити підготовку і в технічній сфері, і у сфері забезпечення безпеки. Імовірно, чисельність спільної місії не перевищуватиме 100 осіб.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Пан Гі Мун запропонував об’єднати в Сирії місію ООН і Організації з заборони хімічної зброї (відео):   

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: