fbpx
Право

Суд у Мурманську розгляне перші скарги активістів Greenpeace

У вівторок, 8 жовтня, в Мурманському обласному суді розглядатимуть перші скарги на арешт активістів Greenpeace, які намагалися влаштувати свою акцію на російській нафтовій платформі "Приразломная".

Як вже повідомлялося, за даним фактом влада Росії порушила кримінальну справу за статтею "Піратство" і в даний час всі 30 активістів знаходяться під вартою. За цей злочин активістам загрожує до 15 років в’язниці. Першими судова колегія розгляне апеляції, подані Денисом Синяковим, Андрієм Аллахвердовим і Катериною Заспою. Юристи, що узялися захищати активістів Greenpeace, подали апеляцію щодо всіх, хто був затриманий на борту Arctic Sunrise в Печорському морі.

У середині вересня екологи з судна Arctic Sunrise намагалися піднятися на нафтову платформу "Приразломная" ​​для того, щоб, за їх словами, розмістити там банер з закликом захистити екологію Арктики. Дії активістів були присічені російськими прикордонниками, що висадилися на борту Arctic Sunrise і відконвоювали його пізніше в Мурманськ.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Організація Greenpeace у відповідь на арешт своїх співробітників організувала акції протесту у всьому світі. Втім, і на Заході ставлення до екологів з цієї організації неоднозначне. Зокрема, більшість читачів британської газети Daily Mail написали в коментарях до статті про арешт екологів, що підтримують дії Росії.

«Молодці росіяни. Саме час, щоб хтось поставив цих екобандитів на місце», – це тільки один з коментарів. Решта у своїй більшості, написані в тому ж дусі, зокрема. в одному з них пишеться: «Ніколи не думав, що погоджуся з діями росіян, але в цьому випадку – відмінно спрацьовано. Ці ідіоти з Greenpeace, здається, думають, що вони можуть зробити все, що хочуть, без наслідків, і що їх точка зору єдино правильна. Будь-яка інша людина, що зробила подібні дії, була б посаджена за грати. Так чому б не посадити і їх?».

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

А в Громадській палаті РФ заявляють, що акція Greenpeace затіяна не стільки в цілях боротьби за збереження природи, скільки для "створення негативного контексту" щодо Росії.

Суд у Мурманську розгляне перші скарги активістів Greenpeace (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: