fbpx
Новини світу

На капітана корабля Greenpeace завели адміністративну справу

 Щодо капітана корабля Greenpeace «Арктик Санрайз» громадянина США Пітера Уіллкокс було заведено адміністративну справу за ст. 19.4 КоАП РФ (непокора законним вимогам посадової особи). Про це повідомляють ЗМІ, посилаючись на прикордонне управління Федеральної служби безпеки Росії по Мурманської області.

 Відповідно до другого пункту статті 19.4 КоАП РФ, непокора представникові «органу охорони континентального шельфу Російської Федерації або органу охорони виключної економічної зони Російської Федерації про зупинку судна, а також перешкоджання здійсненню цією посадовою особою покладених на нього повноважень, у тому числі на огляд судна», карається накладенням штрафу на суму від 15 до 20 тисяч рублів.

Читайте також:  У Німеччині зарізали двох українців, підозрюваний – громадянин росії

 Раніше Пітера Уіллкокс, так само як і інших членів екіпажу судна «Арктик Санрайз», заарештували на 2 місяці за звинуваченням у піратстві.

 Капітан «Арктик Санрайз» відмовився підкоритися вимогам представників прикордонної служби Росії, коли вони намагалися домогтися зупинки корабля 18 вересня 2013 – відразу після зірваної акції активістів на нафтовій платформі «Прирозломного». Також капітан судна відмовив російським прикордонникам у проведенні огляду на борту корабля. 19 вересня цього року криголам Greenpeace був захоплений силами спеціального призначення, після чого Пітер Уіллкокс відмовився підкоритися наказу слідувати до Мурманська. У результаті судно «Арктик Санрайз» було відбуксовано в мурманський порт всупереч волі його капітана.

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

 Екологи Greenpeace намагалися проникнути на нафтоплатформ «Прирозломного», підпливши на гумових човнах до краю платформи, які були спущені з корабля «Арктик Санрайз». Вони мали намір вивісити на платформі банер проти видобутку нафти на арктичному шельфі, яка, за оцінками фахівців, є економічно недоцільною і дуже небезпечною для навколишнього середовища.

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: