fbpx
Новини світу

Найбільш неефективними російськими компаніями назвали металургійні та нафтогазові

 Російські компанії в порівнянні з компаніями з США менш ефективно працюють в нафтогазовій сфері, електроенергетиці та металургії. Про це свідчать оприлюднені 8 жовтня цього року результати дослідження видання Forbes.

 В якості методології дослідження фахівці видання взяли річне вироблення на одну людину (частку доходів компанії в доларах США) на підприємствах Росії, а потім порівняли ці дані з аналогічними показниками американських компаній.

 У нафтогазовій галузі працівник російських підприємств за один рік виробляє продукції на суму 0,52 млн  доларів, у той час як у компаніях США співробітник приносить до 5 млн доларів на рік. Таким чином, ефективність праці співробітників російських компаній складає всього лише 10,4 % від аналогічного показника американців.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 У металургії американський співробітник за один рік виробляє продукції на 0,57 млн. доларів, а його колега з Росії – лише на 0,15 млн доларів. У сфері електроенергетики працівник російських компаній приносить компанії 0,2 млн доларів на рік, а в США – 0,79 млн доларів.

 Найбільш конкурентоспроможними, порівняно з американським компаніями, виявилися підприємства, що працюють у виробництві продуктів харчування і в агропромисловому секторі. У США співробітник компанії, яка зайнята в даних секторах, на рік виробляє продукції на 0,5 млн доларів, а в Російській Федерації – на 0,21 млн доларів.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

 Однією з причин низької продуктивності праці в російських компаніях джерела видання Forbes назвали політичні витрати – необхідність підтримувати високий рівень зайнятості штучно.

 За інформацією Організації з економічної співпраці та розвитку (ОЕСР), минулого року продуктивність праці найвищою була в Норвегії, Ірландії та Люксембурзі.

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: