fbpx
Політика

Мінсоцполітики захистить ринок праці в Україні – Королевська

Міністерство соцполітики України розробляє додатковий пакет заходів, які повинні захистити ринок праці в Україні. Про це стало відомо від міністра соцполітики України Наталії Королевської в ході обговорення відповідного проекту указу президента про держслужбу з питань праці та зайнятості. Зазначимо, що в обговоренні взяли участь представники соціального відомства, держслужби зайнятості, Держпраці, державних, наукових та громадських навчальних закладів та установ, роботодавців і профспілок, а також незалежні експерти.

«Глобальна повістка дня, а також нинішня економічна ситуація в Україні вимагають від нас розробки додаткового пакету заходів, які спрямовані на захист ринку праці України, а також на економічне і соціальне стимулювання роботодавців і працівників», – заявила Наталія Королевська.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

За словами міністра, додатковий пакет заходів буде складатися з двох частин. Перша частина – це продовження реформування системи зайнятості, а також впровадження нових стимулів для українських роботодавців в плані створення нових робочих місць. Друга частина пакета – введення в Україні нових сучасних механізмів щодо захисту прав працюючих.

«Об’єднана служба повинна запропонувати всім українським працівникам нову якість захисту і послуг, а також стати своєрідним домом праці не тільки для робітників, але і для роботодавців», – розповіла Наталія Королевська.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

На думку Королевської, кожна людина повинна знати, що саме в об’єднаній службі їй нададуть всю інформацію і послуги, щодо питань працевлаштування та захисту її трудових прав. Адже саме в об’єднаній службі людині допоможуть знайти роботу, змусять роботодавців повернути зароблену зарплату, а також захистять від незаконного звільнення.

За матеріалами: kmu.gov.ua

Читайте також: