fbpx
Україна

КМДА: У Києві опалюється 82 % житлових будинків

У Києві станом на ранок вівторка, 8 жовтня, до централізованого опалення було підключено 8973 житлових будинки. Про це стало відомо від заступника керівника відділу житлово-комунальної інфраструктури Володимира Баженова, передає прес-служба КМДА.

Варто відзначити, що 3 жовтня віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул розповів, що в Києві до централізованого опалення підключено 2 тисячі 389 будинків – близько 22 % від загальної кількості. Таким чином, 8 тисяч 973 будинки складає близько 82,7 % від загальної кількості житлового фонду столиці.

Зокрема, вже обігрівається 81 будинок в Дарницькому районі, 806 – у Голосіївському, 1099 – у Дніпровському, 754 – у Деснянському, 715 – в Оболонському, 826 – у Подільському, 711 – у Печерському, 894 – у Святошинському, 1288 – у Шевченківському та 1069 – у Солом’янському районах.

Читайте також:  В ГУР МО повідомили про створення нового підрозділу

Нагадаємо, що згідно з постановою КМДА, підключення об’єктів соцсфери до централізованого опалення комунальні служби розпочали 30 вересня. Одночасно з запусками теплоносіїв до об’єктів соціальної сфери Києва, з 1 жовтня 2013 року фахівці енергопостачальної столичної компанії почали підключення житлових будинків в поетапному порядку.

Раніше у ВАТ «Київенерго» заявили, що не мають можливості самостійно профінансувати опалювальний сезон 2013/2014 року. Зокрема, йдеться про заборгованість «Київенерго» за спожитий природний газ. У компанії заявили, що станом на 1 жовтня 2013 року сума заборгованості «Київенерго» перед «Нафтогазом України» становить 2,1 мільярда гривень.

Читайте також:  Закарпатські соратники Орбана такі ж пособники росії, як і сам лідер Угорщини

Унаслідок заборгованості бюджету у виплаті різниці в тарифах перед «Київенерго», а також через несвоєчасні розрахунки споживачів за теплову та електричну енергію компанія не в змозі вчасно розплатитися з «Нафтогазом».

За матеріалами: kievcity.gov.ua

Читайте також: