fbpx
Економіка

Експорт зерна з України виріс – Мінагропрод

 Міністр аграрної політики та промислововсті України Микола Присяжнюк повідомив, що з початку поточного маркетингового року вітчизняним сільгоспвиробникам вдалося продати за кордон на 16% зерна більше, ніж за такий же період минулого року.

 «Четвертий місяць в новому маркетинговому році ми спостерігаємо вельми позитивну динаміку поставок вітчизняного зерна за кордон. Тільки з початку поточного року експорт зріс на цілих 16%. Якщо перевести в тонни, то на зовнішні ринки вирушило 6,8 мільйона тонн українського зерна», – наводить слова Миколи Присяжнюка прес – служба міністерства.

 Крім цього, головний аграрій країни додав, що сільгоспвиробники приступлять до збору пізніх зернових, як тільки повернеться хороша погода. За словами Миколи Присяжнюка, значне зростання експорту буде лише сприяти швидкому вивільненню потужностей, які необхідні для зберігання нової партії зерна.

 «Прискорення відвантажень за кордон є вигідним для виробників зерна. З кожним днем ​​ціна на зерно на світовому ринку піднімається», – підсумував Микола Присяжнюк.

 За матеріалами: liga.net

Читайте також: