fbpx
Право

ВР за виплату компенсації державі у разі дострокового звільнення зі служби випускників вузів МВС

 Народні депутати України в першому читанні підтримали законопроект 2050 – а «Про внесення змін до статті 18 закону «Про міліцію» щодо вдосконалення системи кадрового забезпечення органів внутрішніх справ». За відповідне рішення проголосувало 236 народних депутатів з мінімально необхідних 226. При цьому 61 ​​депутат висловився «проти» запровадження такої ініціативи, ще 6 народних обранців утрималися.

 Законопроектом, автором якого є Кабінет міністрів України, передбачається введення обов’язкової компенсації державі витрат, пов’язаних з утриманням студентів вищих навчальних закладів Міністерства внутрішніх справ України, якщо після випуску вони звільнилися зі служби в органах МВС, не відпрацювавши там законні три роки. Виключення можливе тільки у разі звільнення працівників за станом здоров’я. Якщо ж випускники вузів МВС відмовляться добровільно відшкодовувати державі витрати, це питання буде виноситися на розгляд суду.

 Варто відзначити, що в середньому щорічно до закінчення трирічного терміну в Україні звільняється більше 500 випускників вузів МВС. У той час, як на підготовку одного спеціаліства держава витрачає близько 15-20 тисяч гривень.

 За матеріалами: rada.gov.ua

Читайте також: