fbpx
Право

Верховна Рада виділила ЦВК 48 млн грн на перевибори в проблемних округах

Народні депутати України підтримали законопроект № 3150 «Про внесення змін до закону України про державний бюджет України на 2013 рік (щодо збільшення видатків Центральної виборчої комісії)» , згідно з яким ЦВК отримає 48 млн грн для проведення виборів в проблемних округах, призначених на 15 листопада 2013 року. За відповідне рішення проголосувало 316 народних депутатів при мінімально необхідних 226.

За словами голови комітету Верховної Ради з питань бюджету, депутата від фракції «Партії регіонів» Євгена Геллера, маючи кошти в сумі 48 млн грн, ЦВК зможе розрахуватися з боргами, що утворилися під час проведення парламентських виборів у 2012 році (а саме за закупівлю і використання відеокамер на виборчих дільницях), а також підготуватися до проведення виборів у п’яти проблемних округах – № № 94, 132, 194, 197 і 22, призначених на 15 грудня поточного року.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

У той же час народний депутат України від фракції "УДАР" Павло Різаненко додав, що не всі 48 млн грн підуть на проведення перевиборів.

«Хочу звернути вашу увагу, що тільки 20 млн грн з тих 48 млн грн йдуть на проведення позачергових виборів на 5-ти проблемних округах. Решта грошей – це 14 млн грн на введення державного реєстру виборців і 11 млн грн – на погашення боргу за відеокамери», – пояснив він.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

За матеріалами: РБК-Україна

Читайте також: