fbpx
Інновації

LG Electronics випустить гнучкий дисплей для смартфонів

LGDisplay, підрозділ LG Electronics, який займається дисплеями, запустив серійне виробництво гнучких екранів для смартфонів. Про це повідомляється в прес-релізі, опублікованому на офіційному сайті LG Display у понеділок, 7 жовтня.

Відомо, що діагональ гнучких екранів становитиме 6 дюймів. Гнучкі дисплеї будуть зроблені з органічних світлодіодів. Вигин буде простягатися по всій поверхні екрана, від нижньої межі до верхньої, а радіус кривизни дисплея становитиме 700 міліметрів.

Згинати дисплей можна буде за рахунок використання пластикової підкладки, а не скляної. Також завдяки їй, дисплей буде одним з найлегших і найтонших у світі. Важити він буде 7,2 грама, а товщина екрана становитиме 0,44 міліметра.

За інформацією ЗМІ, свій перший смартфон з гнучким дисплеєм компанія LG представить публіці вже в листопаді цього року. Технічні характеристики смартфона поки невідомі. CNET уточнює, що пристрій буде називатися G Flex. Корпус девайса буде жорстким.

Не виключено, що в боротьбі за право називати себе першим у світі виробником смартфона з «зігнутим» екраном компанію LG Electronics випередить Samsung. З чуток, корейська компанія готова анонсувати такий смартфон вже в жовтні цього року. Пристрій нібито буде називатися Galaxy Round і за технічними характеристиками буде відповідати смартфону Galaxy Note 3.

І LG Electronics, і Samsung вже представили кілька пристроїв – прототипів з вигнутими дисплеями. Крім цього, обидві компанії випускають «вигнуті» 55-дюймові OLED-телевізори. Вони коштують приблизно десять тисяч доларів. Навесні минулого року компанія LG освоїла випуск гнучких дисплеїв на електронному чорнилі.

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: