fbpx
Політика

Чумак закликав Рибака розібратися з недопуском депутатів до Київради

 Народний депутат України від фракції «УДАР», голова комітету з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією Віктор Чумак зажадав, щоб спікер Верховної Ради Володимир Рибак розібрався і розглянув ситуацію з порушенням Закону «Про статус народного депутата України».

Звертаючись до Рибака на Погоджувальній раді 7 жовтня, Чумак нагадав, що є достатня кількість доказів того, що правоохоронці ігнорували цей закон під Київрадою.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

За його словами, правоохоронці намагалися перешкодити деяким депутатам потрапити в будівлю Київради, в той час як інші народні обранці вже були там.

При цьому Чумак закликав Рибака не поєднувати це питання з політикою, а поставитися до нього як  голові Верховної Ради – направити відповідне звернення до прокуратури і взяти цю справу під особистий контроль.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Він вважає, що для того, щоб не допустити таких випадків у майбутньому, потрібно поставити на розгляд парламенту питання про призначення виборів у столиці 15 грудня.

Читайте також: