У Киргизстані узятий в заручники губернатор Іссик-Кульської області

 Сьогодні, 7 жовтня, в ході мітингу в місті Караколі (Іссик – Кульська область, Киргизстан) учасники акції взяли в заручники повноважного представника уряду в цьому регіоні Емільбека Каптагаєва. Чиновник силою утримується в автомобілі. Незважаючи на слова Каптагаєва про те, що він погано себе почуває, мітингувальники відмовляються його відпускати. Спроби співробітників правоохоронних органів звільнити Каптагаєва поки не увінчалися успіхом.

 Міліція вжила заходів безпеки, щоб уникнути погромів – у центрі Каракола закриваються банки, магазини, кіоски та кафе. За словами очевидців, з Бішкека прибули кілька автобусів з бійцями спеціального призначення міністерства внутрішніх справ Киргизстану.

Related Post

 Мітингувальники вимагають відправити весь уряд на чолі з Каптагаєвим у відставку, а також переглянути «невигідну для Киргизстану» угоду з канадською компанією Centerra Gold, що займається розробкою золоторудного родовища Кумтор (Іссик – Кульська область). Учасники мітингу заявляють, що договір з канадцями суперечить інтересам місцевого населення.

 За матеріалами: lenta.ru

Leave a Comment