fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

У Киргизстані узятий в заручники губернатор Іссик-Кульської області

 Сьогодні, 7 жовтня, в ході мітингу в місті Караколі (Іссик – Кульська область, Киргизстан) учасники акції взяли в заручники повноважного представника уряду в цьому регіоні Емільбека Каптагаєва. Чиновник силою утримується в автомобілі. Незважаючи на слова Каптагаєва про те, що він погано себе почуває, мітингувальники відмовляються його відпускати. Спроби співробітників правоохоронних органів звільнити Каптагаєва поки не увінчалися успіхом.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

 Міліція вжила заходів безпеки, щоб уникнути погромів – у центрі Каракола закриваються банки, магазини, кіоски та кафе. За словами очевидців, з Бішкека прибули кілька автобусів з бійцями спеціального призначення міністерства внутрішніх справ Киргизстану.

 Мітингувальники вимагають відправити весь уряд на чолі з Каптагаєвим у відставку, а також переглянути «невигідну для Киргизстану» угоду з канадською компанією Centerra Gold, що займається розробкою золоторудного родовища Кумтор (Іссик – Кульська область). Учасники мітингу заявляють, що договір з канадцями суперечить інтересам місцевого населення.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: