fbpx
Економіка

У бюджет Росії внесуть поправки через повінь на Далекому Сході?

Уряд Росії в четвер, 10 жовтня, збирається розглянути поправки до державного бюджету на 2013 рік і плановий період на 2014-2015 роки. Сьогодні на нараді прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив, що всі кошти, що звільнилися повинні піти в регіони для ліквідації наслідків повені на Далекому Сході. Зокрема, ці кошти мають бути спрямовані на допомогу до місцевих бюджетів і на вирішення питань, пов’язаних з житлом для військовослужбовців.

«Ми багато говорили про необхідність економити гроші в нинішніх умовах, коли у Росії дуже складні економічні показники», – заявив глава уряду. Медведєв вказав також, що необхідно перенаправити частину коштів для вирішення найбільш нагальних питань. «Очевидно, що в нинішніх умовах всі вивільнені кошти в значною мірою повинні бути спрямовані на підтримку регіонів, і, в першу чергу, на ліквідацію всіх наслідків повені на Далекому Сході», – заявив Дмитро Медведєв.

Прем’єр-міністр додав, що багато губернаторів регіонів звертаються з проханнями підтримати їх у питаннях збалансованості місцевих бюджетів. «Відповідні рішення необхідно приймати», – сказав Медведєв.

Черговим питанням, що потребує найскорішого «закриття», є проблема із забезпеченням військовослужбовців житлом. Глава уряду Росії доручив голові Міністерства фінансів Антону Сілуанову доопрацювати всі рішення, які незабаром будуть остаточно прийняті. «Прошу якнайшвидше внести поправки до російського федерального бюджету. Вони будуть розглянуті вже на найближчому засіданні уряду, яке відбудеться 10 жовтня», – зазначив Дмитро Медведєв.

Він нагадав, що тема бюджету Росії була однією з головних на з’їзді «Єдиної Росії», який пройшов минулого тижня.

За матеріалами: itar-tass.com

Читайте також: