fbpx
Економіка

Україна забезпечує надійний транзит газу до Європи – Бойко

Україна забезпечує безперебійний і надійний транзит природного газу до Європи в повному обсязі. Про це представникам ЗМІ повідомили в прес-службі Кабінету міністрів України.

«Транзит газу надійний, і він здійснюється в повній відповідності з тими заявками, які нам подають "Газпром" і європейські держави. Україна повною мірою виконує свої зобов’язання», – заявив Юрій Бойко.

Віце-прем’єр-міністр акцентував увагу на тому, що переговори з російськими партнерами щодо перегляду цін на природний газ для України не можуть негативно позначитися на надійності транзиту блакитного палива до Європи.

«Позиція президента України Віктора Януковича полягає в тому, що газові контракти 2009 року мають надзвичайно негативний вплив на українську економіку через високі ціни на паливо. І ми вже відкрито говорили нашим російським колегам, що такий контракт не влаштовує нас. Тим не менш, всі дискусії і суперечки ми ведемо, не порушуючи забезпечення транзиту російського природного газу до Європи. Крім того, Україна не допускає ускладнення життя європейцям, при тому, що знаходиться в дуже напруженій дискусії з російськими колегами», – додав віце-прем’єр.

Юрій Бойко пояснив також, що в ході переговорів з партнерами з газових питань Україна виходить з позиції Віктора Януковича. Позиція президента полягає в тому, що Україні та Росії необхідно вибудовувати рівноправні відносини. Крім того, віце-прем’єр прокоментував підготовку України до зими і закачування природного газу в підземні сховища. За словами чиновника, цей процес зараз йде в штатному режимі, а опалювальний сезон Україна почала трохи раніше через складні погодні умови.

«Гарантії транзиту газу дотримуються в повному обсязі, ніяких катаклізмів не буде», – запевнив чиновник.

За матеріалами: УНН

Читайте також: