fbpx
Політика

«Уряд повинен внести проект Держбюджету-2014 у ВРУ цього тижня», – Кличко

 Фракція «УДАР» вимагає, щоб уряд вніс проект Державного бюджету на 2014 рік на розгляд Верховної Ради вже цього тижня. З відповідною заявою виступив Віталій Кличко на Погоджувальній раді, 7 жовтня.

Як зазначив Віталій Кличко, в європейських країнах, якщо уряд не подав проект Держбюджету – це скандал найвищого рівня. «У таких випадках, чиновників відправляють у відставку», – підкреслив лідер «УДАРу».

За його словами, всі в курсі, до чого призвела затримка з прийняттям бюджету в США, тому український уряд повинен припинити робити вигляд, ніби все добре і подати проект Держбюджету вже цього тижня. Кличко виступає і за те, щоб при розгляді проекту Держбюджету був прийнятий закон про позбавлення пільг депутатів і чиновників.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Також Віталій Кличко позитивно оцінив те, що цього тижня будуть розглядатися два законопроекти, щодо пенсійної реформи. На його думку, представники Партії регіонів і КПУ під час розгляду цих законопроектів зможуть довести, чи дійсно вони піклуються про своїх громадян. «Я прошу підтримати ці законопроекти, незважаючи на те, хто їх зареєстрував», – підкреслив Віталій Кличко.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Нагадав депутат і те, що як і раніше немає жодної інформації щодо запровадження системи особистого голосування. «Якщо хтось думає, що цю тему можна забути, то я заявляю: не вийде. Тому я прошу надати відповідну інформацію. Якщо ж сказати нічого, то потрібно запитати у тих, хто ігнорує публічно дані спікером парламенту обіцянки», – додав Віталій Кличко.

Читайте також: