fbpx
Політика

Уряд вивчає досвід роботи Митного союзу – Азаров

 Прем’єр-міністр України Микола Азаров заявив, що український уряд вивчає досвід роботи Митного союзу.

"Три країни (Білорусь, Росія, Казахстан – ІФ) протягом десяти років вели завзяті переговори, я знаю про ці переговори. Всі сторони враховували свою специфіку, свої особливості. Про щось домовилися, створили певну торгівлю, створили певні технічні регламенти, розробили базу з не менше 120 правових угод. Всі ці угоди пройшли ратифікацію, необхідні державні процедури", – заявив М. Азаров в ефірі програми "У центрі уваги" телеканалу "Білорусь 1".

"Український уряд прийняв рішення про те, що цілком можливо приєднання до угоди, регулюючої технічний регламент. І зараз наш уряд почне цю процедуру. Ми повинні будемо з нашими партнерами переговорити, чи готові вони прийняти Україну з цією позицією", – зазначив український прем’єр.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

М. Азаров також підкреслив, що "формула, яку запропонував президент України, нарешті була реалізована після відомого меморандуму чотирьох країн про те, що Україна отримує статус спостерігача в Митному союзі. Ми беремо участь у роботі Вищої економічної ради трьох країн і далі збираємося брати участь у роботі міждержавних органів Митного союзу".

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

"Україна не просто ставить перед собою мету бути з країнами Європейського союзу або з країнами Митного союзу. Вона просто приречена на це співробітництво. Ми ж сусіди. У нас спільний кордон, зокрема і з Білоруссю, з Росією і з країнами ЄС. Саме географічне положення нас зобов’язує до такого всебічного співробітництва", – підкреслив М. Азаров.

Прем’єр-міністр України М. Азаров 7 жовтня перебуватиме з офіційним візитом у Білорусі.

Джерело: Інтерфакс-Україна 

Читайте також: