fbpx
Політика

Україна планує співпрацювати з Росією й після саміту у Вільнюсі – Бойко

Україна збирається розвивати відносини з Російською Федерацією і після очікуваного підписання Угоди про асоціацію і зону вільної торгівлі з Європейським союзом. Про це розповів віце-прем’єр-міністр України Юрій Бойко на телеканалі «Інтер».

«Процитую одного з керівників уряду Росії: у листопаді життя не закінчиться. Нам доведеться вибудовувати з Кремлем відносини з урахуванням тих реалій, які виникнуть після підписання з Євросоюзом Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі», – заявив Юрій Бойко.

За його словами, Росія є для України товарним ринком, а Україна для Росії – ринком послуг, в першу чергу – ринком фінансових послуг. Віце-прем’єр нагадав, що зараз в Україні працює чимало російських банків.

Читайте також:  Орбан зробив нову скандальну заяву про гроші для України, поскаржився на бідність і лякав угорців війною

«Ми пов’язані, і жодним чином зараз не стоїть питання, щоб повернути колишні зв’язки, в усякому разі, з нашої ініціативи», – сказав Бойко.

Віце-прем’єр-міністр України зазначив, що зараз Кабінет міністрів працює над врегулюванням питань з країнами-партнерами МС. Він додав, що 15 жовтня 2013 року відбудеться засідання російсько-українського міжурядового комітету з економічних питань. У ході засідання планується розглянути секторальне співробітництво.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

«Прем’єр-міністри будуть проводити засідання в Калузі 15 жовтня. Я сподіваюся, що ми вийдемо з Росією на підписання конкретних угод, це буде прикладом секторального співробітництва», – розповів чиновник.

Також він висловив упевненість, що подальший розвиток відносин з Росією позитивним чином позначиться на українській економіці.

«У європейських колег зараз немає ніяких підстав сумніватися в тому, що Україна послідовна в своєму прагненні підписати Угоду про асоціацію у Вільнюсі», – підсумував Бойко.

За матеріалами: kmu.gov.ua

Читайте також: