fbpx
Політика

Україна готова розвивати торгово-економічну співпрацю з Білоруссю – Азаров

  Під час зустрічі зі своїм білоруським колегою Михайлом М’ясниковичем, прем’єр – міністр України Микола Азаров повідомив про те, що Україна готова нарощувати обсяги співпраці з Білоруссю, а також зайнятися питанням зняття бар’єрів договірно – правової бази.

 Як зазначив Азаров, Білорусь є для України четвертою державою за обсягом товарообігу. Так, в минулого року цей показник склав 7,5 мільярда доларів. Наскільки відомо, по товарообігу Білорусь поступається лише Росії, Китаю та Німеччині.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 Прем’єр – міністр України підкреслив, що Україна зацікавлена ​​в тому, щоб обсяги співпраці з Білоруссю не просто зберігалися, а й поступово зростали.

 «При цьому необхідно знімати ті проблеми, які виникають на цьому шляху», – додав Микола Азаров.

 За словами Азарова, в даний час є всі умови для обговорення подальшої співпраці між країнами.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

 Він також зазначив, що обговорював питання торговельно – економічної співпраці між Україною і Білоруссю з президентом Білорусі Олександром Лукашенком.

 Як вважає Азаров, в України досить хороші відносини з Білоруссю і далеко не кожного партнера об’єднує з Україною така багатопланова і багатостороння співпраця.

 «У нас є великі перспективи», – підкреслив український урядовець.

 За матеріалами: УНІАН

Читайте також: