fbpx
Футбол

Кокоріну радять пограти в Європі, щоб принести користь російській збірній

 Колишній гравець збірної Росії з футболу та англійського клубу «Манчестер Юнайтед» Андрій Канчельскіс радить нападаючому московського «Динамо» і висхідній зірці російської збірної Олександру Кокоріну виїхати з Росії, щоб взяти участь в іншому національному чемпіонаті. За словами Канчельскіса, який має досвід тренерської роботи в нижньогородськой «Волзі», від’їзд Кокоріна піде на користь не тільки самому футболістові, але збірній Росії. Канчельскіс впевнений, що тільки в Європі Кокорін зможе повністю реалізувати свій потенціал, так як рівень футболу в Іспанії, Італії та Англії значно вищий, ніж на батьківщині, і навчитися там можна більше, ніж в Росії. Та й футбольні матчі у Європі проходять при величезному скупченні вболівальників, що йде гравцям тільки на користь. Порожні трибуни російських стадіонів не дають можливості перейнятися «ігровим азартом», зазначив Канчельскіс.

 Олександр Кокорін грає у складі московського «Динамо» з 2008 року. Влітку поточного року він був проданий в махачкалінський «Анжи» за 19 000 000 євро, але після проголошення нової фінансової політики дагестанського клубу Кокорін повернувся в «Динамо». У поточному сезоні нападаючий зіграв за московську команду в семи зустрічах і п’ять разів вразив ворота супротивників.

 За російську збірну Кокорін відіграв 14 матчів, в яких відзначився чотирма голами. 22- річний форвард став автором найшвидшого голц в історії російського футболу, відправивши м’яч у ворота суперників на 19-й секунді зустрічі (у матчі збірної Росії з національною командою Люксембургу відбіркового циклу на ЧС-2014).

 Андрію Канчельскісу за свою професійну кар’єру довелося виступати за кілька відомих європейських клубів. Наприклад, він виходив на поле у ​​складі англійських «Манчестера Юнайтед» і «Евертона», італійської «Фіорентини» і шотландського «Рейнджерса». У минулому сезоні Канчельскіс працював у тренерському штабі нижньогородської "Волги".

Підбірка голів Кокоріна (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: