fbpx
Політика

«Сьогодні у нас немає МВС, у нас є Міністерство міліції», – заява народного депутата від фракції “УДАР”

Про необхідність реформувати українські правоохоронні органи говорять давно і багато. Про те, що міліцію треба піддати реформам, говорили ще за часів президентства Віктора Ющенка. Говорять про це і за президентства Віктора Януковича. Цікаво, що кроки в питанні реформи української міліції начебто як і робляться, але в ЗМІ практично щодня можна знайти негатив, щодо роботи людей у погонах.

Цікаву думку про МВС висловив народний депутат від фракції "УДАР" Віктор Чумак, що є головою комітету з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією. У своєму інтерв’ю на радіо «ЕРА» Віктор Чумак зазначив, що «сьогодні у нас немає Міністерства внутрішніх справ у його європейському вигляді». У складі МВС, як вважає політик, «повинен бути окремий департамент національної міліції, куди б входила кримінальна міліція, охорона порядку, фінансова міліція, прикордонна міліція тощо».

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Сьогодні, як підкреслив Віктор Чумак, «у нас немає МВС, у нас є Міністерство міліції».

Висловив свою думку представник партії «УДАР» і про ту реформу правоохоронної системи, яка була нещодавно проведена в сусідній з Україною Росії. За словами Віктора Чумака, «там тільки змінилася назва, а філософія діяльності залишилася колишньою, Україні не потрібна така реформа». Представник партії «УДАР» вважає, що необхідно внести зміни в систему підготовки правоохоронних кадрів, «оскільки саме там закладається філософія діяльності».

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Крім того, Віктор Чумак впевнений, що «до 2015 року ні міліцію, ні прокуратуру реформувати ніхто не буде, це невигідно з політичної точки зору президента, адже наближаються вибори». За словами політика, «сьогодні влада натаскує міліцію як "ланцюгового пса" і аж ніяк не для захисту громадян».

За матеріалами: УНН

Читайте також: