fbpx
Політика

Рибак: «Хто перший зайде в Україну з бізнесом, залишиться в нашій країні назавжди»

Спікер Верховної Ради України Володимир Рибак зустрівся з головою Національної Асамблеї Республіки Корея Кан Чан Хі. У ході зустрічі сторони обговорили широкий спектр питань, щодо активізації співпраці в політичній, торговельно-економічній та соціальній сферах.

На думку глави українського парламенту, співпраця між Україною та Кореєю не відповідає потенціалу цих країн. Так, Україна зацікавлена ​​у залученні корейських інвестицій в сільське господарство, будівництво, металургію, енергетичну сферу, а також у високотехнологічні галузі промисловості. Українська влада робить все можливе для поліпшення інвестиційного клімату в країні. Запрошуючи корейських бізнесменів до співпраці, Володимир Рибак сказав, що «той, хто перший зайде в Україну з бізнесом, залишиться в нашій країні назавжди».

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Спікер Національної Асамблеї Республіки Корея Кан Чан Хі заявив, що корейські виробники зацікавлені у поглибленні діалогу з Україною. Зокрема, це стосується сільськогосподарської сфери, сфери інформаційних технологій і військово – космічного напряму. Також Кан Чан Хі відзначив високий рівень підготовки в Україні кадрів інформаційно-технологічного напрямку і заявив, що провідна корейська компанія «Самсунг» найближчим часом планує побудувати на українській території Україні дослідний центр. Задоволений спікер Національної Асамблеї Республіки Корея і рівнем розвитку в українській державі космічної галузі, авіаційної промисловості, військової сфери. Корейські бізнесмени, за його словами, готові інвестувати у спільне виробництво швидкісних поїздів, будівництво терміналу зрідженого газу в Одесі, впроваджувати свої технологічні розробки в сфері землеробства.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

«Якби я був бізнесменом, я б давно інвестував саме в Україну», – резюмував Кан Чан Хі, пообіцявши порадити корейським бізнесменам активніше інвестувати в Україну.

За матеріалами: rada.gov.ua

Читайте також: