fbpx
Футбол

УПЛ 12-й тур. Багато яскравих і одна темна подія туру

У 12-му турі УПЛ, який вчора мав завершитися поєдинком «Дніпро»-«Металіст», були дві дуже яскравих події. Була в цьому турі і ще одна подія, яку сміливо можна назвати «темною» – відключення світла на «Дніпро-Арені». Матч «Дніпро»-«Металіст» через відсутність освітлення не був завершений і тепер клуб, а також вся футбольна громадськість в Україні чекають, яке рішення приймуть футбольні чиновники: дограти зупинений поєдинок або ж зарахувати «Дніпру» технічну поразку.

Після першого тайму матчу «Дніпро»-«Металіст» рахунок був 2:1 на користь підопічних Хуанде Рамоса. Глядачі в першій половині цієї зустрічі побачили яскравий і цікавий футбол. Загалом, зіграна частина матчу «Дніпро»-«Металіст» повністю виправдала те, що цей поєдинок вважався центральним у 12-му турі.

До найяскравіших подій 12-го туру УПЛ можна віднести два розгроми, які зробили своїм суперникам донецький «Шахтар» і київське «Динамо». Цікаво, що «Шахтар» вдома розгромив представника столиці «Арсенал», а «Динамо» крупно обіграло предсавника Донецька «Металург». «Шахтар» забив у ворота «Арсеналу» сім м’ячів, а «Динамо» дев’ять разів вражало ворота «Металурга», пропустивши лише одного разу. Підопічні Мірчі Луческу повернулися до трійки лідерів, а київське «Динамо» закріпилося на п’ятій позиції і п’ятиочкове відставання підопічних Олега Блохіна від другого місця виглядає не таким вже і критичним.

У 12-му турі УПЛ можна виділити нічию в Одесі. Один з лідерів поточного сезону УПЛ «Чорноморець» вдома зіграв внічию 0:0 із луцькою «Волинню». Команда Романа Григорчука програла в четвер в Лізі Європи, а тепер втратила очки і в чемпіонаті України. У 13-му турі «Чорноморець» гратиме проти харківського «Металіста» і цей поєдинок зможе показати стан одеської команди на сьогоднішній день.

У 12-му турі свої чергові матчі програли «Таврія» та запорізький «Металург» – команди, що займають два останні місця в УПЛ. Якщо так піде і далі, то цим двом клубам не залишиться більше нічого, як боротися за виживання і намагатися зберегти місце в еліті українського футболу на наступний сезон.

Всі результати 12-го туру УПЛ:

«Таврія» – «Ворскла» 0:1

«Говерла» – «Зоря» 0:0

«Металург» (Запоріжжя) – «Карпати» 1:3

«Шахтар» – «Арсенал» 7:0

«Динамо» – «Металург» (Донецьк ) 9:1

«Чорноморець» – «Волинь» – 0:0

«Севастополь» – «Іллічівець» 0:1

«Таврія» – «Ворскла» 0:1

«Дніпро» – «Металіст» 2:1 – зіграно перший тайм.

Після 12 – го туру турнірна таблиця УПЛ виглядає наступним чином:

1. «Металіст» – 29 очків

2. «Шахтар» – 26 очків

3. «Дніпро» – 26 очків

4. «Чорноморець» – 24 очки

5. «Динамо» – 21 очко

6. «Ворскла» – 20 очків

7. «Зоря» – 16 очків

8. «Карпати» – 16 очків

9. «Іллічівець» – 16 очків

10. «Металург» (Донецьк) – 14 очків

11. «Севастополь» – 13 очків

12. «Волинь» – 13 очків

13. «Говерла» – 11 очків

14. «Арсенал» – 10 очків

15. «Металург» (Запоріжжя ) – 6 очків

16. «Таврія» – 3 очки.

Читайте також: