fbpx
Політика

Пропозиції про звільнення або помилування Тимошенко профільний комітет ВР готовий розглянути навіть вночі – Кожем’якін

Питання про помилування Юлії Тимошенко було піднято на сьогоднішньому засіданні Погоджувальної ради голів фракцій і комітетів українського парламенту. За словами Андрія Кожем’якіна, який є главою комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, у профільному комітеті готові розглянути пропозиції з питання Тимошенко в будь-який час.

Андрій Кожем’якін зазначив, що сьогодні можна чути багато заяв про наявність варіантів, здатних надати допомогу главі держави вирішити питання помилування або звільнення Юлії Тимошенко юридичним шляхом. «Тому комітет готовий у будь-який момент, навіть вночі, розглянути всі можливі пропозиції», – підкреслив Андрій Кожем’якін.

Читайте також:  Новий піар-підхід до росту рейтингів в угорських праворадикалів

Політик також нагадав, що майже два роки тому він спільно з лідером «Батьківщини» Олександром Турчиновим виступав з пропозицією про декриміналізацію низки статей Кримінального кодексу України, зокрема і ст. 365 ККУ.

Нагадаємо, що нещодавно Юлія Тимошенко у своєму зверненні нагадала про кілька критеріїв, які необхідно виконати Україні для успішного підписання Угоди про асоціацію з Європейським союзом. Європа виступає за припинення в Україні політичних репресій і наполягає на вирішенні проблеми з так званим «вибірковим правосуддям». У ЄС заявляли і про необхідність вирішити питання із звільненням Юлії Тимошенко. Нещодавно представники спеціальної місії Європарламенту на чолі з Петом Коксом і Александром Кваснєвським звернулися до Юлії Тимошенко з пропозицією виїхати до Німеччини для проходження лікування. У своїй заяві екс-прем’єр наголосила, що публічно таку пропозицію приймає, але не через недовіру українським фахівцям, а тому, що не довіряє «режиму, який готовий і здатний зробити все заради того, щоб її позбутися» .

Читайте також:  Туреччина наполягає на "переговорах" між Україною та росією

За матеріалами: byut.com.ua

Читайте також: