fbpx
Політика

Лавров і Керрі: «Конференція щодо Сирії “Женева-2” пройде в середині листопада»

За підсумками зустрічі на Балі в рамках саміту АТЕС з держсекретарем США Джоном Керрі, глава російського МЗС Сергій Лавров заявив, що обидві сторони розраховують, що конференція щодо Сирії "Женева -2" пройде в середині листопада.

"Виступаємо за те, щоб в середині листопада відбулася міжнародна конференція", – сказав російський міністр, а Джон Керрі уточнив, що остаточна дата буде визначена в ООН генеральним секретарем організації Паном Гі Муном і його спецпосланцем щодо Сирії Лахдаром Брахімі.

Читайте також:  Орбан знайшов собі союзників в обличчі австрійських праворадикалів

"Ми домовилися зустрітися з паном Брахімі, ми домовилися закликати його встановити дату проведення конференції якомога швидше", – додав Керрі. Голова Держдепартаменту заявив, що обидві сторони – США і Росія – згодні, що військовий сценарій вирішення конфлікту в Сирії неможливий.

Тим часом глава російського МЗС закликав Національну коаліцію сирійської опозиції "говорити одним голосом". Лавров звернув увагу на те, що спочатку керівник НКСО робить одні заяви щодо скликання "Женеви-2", а потім його прихильники спростовують ці заяви.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

Також і Росія, і США відзначили, що влада Сирії бездоганно співпрацює з міжнародними інспекторами зі знищення хімзброї.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: