fbpx
Політика

МЗС Франції: «Викрадені в Сирії французькі журналісти живі»

Глава МЗС Франції Лоран Фабіус повідомив, що два французьких журналісти, викрадені бойовиками в Сирії ще в червні, живі.

"Я можу підтвердити, що вони живі", – сказав міністр, утримавшись від подальших коментарів і пославшись на те, що це може негативно позначитися на долі заручників.

Як повідомлялося раніше, співробітники французької радіостанції "Європа 1" журналісти Дідьє Франсуа і Едуард Еліас, були викрадені шостого червня в районі Алеппо в Сирії. Поки невідомо, хто несе відповідальність за цю вилазку, проте, обізнані французькі джерела не виключають того, що до неї причетні ісламісти, які воюють на боці повстанців проти уряду Сирійської Арабської Республіки.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

Близько тридцяти головних редакторів французьких національних та регіональних ЗМІ з колективним листом звернулися до президента Франції Франсуа Олланда і попросили його допомогти дізнатися про долю своїх колег. Крім того, журналісти створили спеціальний комітет підтримки зниклих колег, покликаний відстежувати всю інформацію про ситуацію в Сирії, щодо Дідьє Франсуа і Едуарда Еліаса.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: