fbpx
Новини світу

МЗС РФ направив “різку ноту протесту” Нідерландам у зв’язку з побиттям російського дипломата

Представники російського МЗС направили нідерландській владі різку ноту протесту у зв’язку з протиправними діями щодо співробітника посольства Росії в Голландії. Офіційний представник МЗС РФ Олександр Лукашевич підтвердив інформацію про напад і повідомив наступне: "У минулі вихідні дні в квартиру радника-посланника посольства РФ в Нідерландах Дмитра Бородіна увірвалися озброєні особи у камуфляжній формі і під абсолютно надуманим приводом нібито поганого поводження з дітьми на їхніх очах жорстоко побили дипломата".

Читайте також:  Когрес США проголосував за законопроєкт щодо допомоги Україні

Лукашевич підкреслив, що Бородін попередив непроханих гостей про свій дипломатичний статус, проте це не справило на нападників ніякого враження. «Загальновідомо, що житло дипломата недоторканне», – підкреслив представник МЗС РФ.

Потім закутого в наручниках дипломата перепровадили в дільницю і залишили там на всю ніч. Вранці Бородін був відпущений без жодних пояснень.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

Зараз російське посольство в Гаазі розбирається щодо події. Сам Бородін звернувся до медустанови, щоб зафіксувати побої.

За матеріалами: ruvr.ru

Читайте також: