fbpx
Футбол

«Дніпро» – «Металіст» у темряві: думки представників клубів

Події у вчорашньому матчі 12-го туру УПЛ «Дніпро» – «Металіст», перерваного через проблеми з освітленням на стадіоні «Дніпро- Арена», ймовірно, ще не один раз стануть темою для різних дискусій. Після того, як було прийнято рішення не продовжувати поєдинок «Дніпро» – «Металіст», з табору обох клубів пролунала низка цікавих заяв і, нескладно здогадатися, що мотив цих заяв різний. Нагадаємо, що на момент відключення світла на «Дніпро- Арені», підопічні Хуанде Рамоса вигравали з рахунком 2:1.

Нападник «Дніпра» Євген Селезньов вважає, що в його команді «всі були налаштовані, всі хотіли грати». «Я думаю, що делегати забрали сьогодні у людей свято. Не перемогу «Дніпра» чи «Металіста», а свято людей. Хороша гра була, цікава. Замість того щоб почекати ще 15 хвилин, вони скасували гру, посилаючись на Регламент», – підкреслив Євген Селезньов.

Руслан Ротань заявив, що команді повідомили лише про те, що матч 6 жовтня дограний не буде. «Нам більше нічого не повідомили, а сказали просто чекати, коли винесуть якесь рішення», – підводить підсумок того, що трапилося півзахисник «Дніпра» і збірної України.

Автор першого гола у ворота «Металіста» Віталій Мандзюк зазначає, що він особисто "був за те, щоб зіграти". "Від нас уже нічого не залежить – що нам скажуть, те й буде", – резюмує Віталій Мандзюк.

У ЗМІ з’явився і відкритий лист харківського «Металіста», в якому міститься вимога зарахувати дніпропетровському «Дніпру» технічну поразку. У листі наголошується, що «…подібне порушення – не форс-мажор, стадіон є власністю ФК «Дніпро», і саме клуб несе всю відповідальність за те, що сталося на «Дніпро- Арені»». У «Металісті» звертають увагу, що належні умови для проведення футбольного матчу не були забезпечені, а в якості прикладів наводиться наступне: «Не забезпечення безпеки протягом 45-хвилинної паузи (відсутність світла на евакуаційних виходах з трибун, проникнення двох вболівальників господарів по металевих конструкціях на дах з наступним скиданням палаючих фаєрів на голови уболівальникам Металіста, використання безлічі піротехнічних засобів, засліплюючих лазерних указок тощо)».

У відкритому листі харківського «Металіста» також сказано, що «перегравання або догравання матчу просто фізично неможливі, адже вже завтра гравці обох команд вирушать до табору національних збірних». В іншому випадку, як підкреслюється в листі, «подібна порочна практика може бути використана як прецедент, і інші команди зможуть застосовувати її з метою перенести матч, дати відпочити своїм гравцям».

За матеріалами: football.ua

Читайте також: