fbpx
Новини світу

У Великобританії почало діяти власне ФБР

 З сьогоднішнього дня, 7 жовтня 2013 року, у Великобританії приступає до роботи нове Національне агентство з боротьби із злочинністю (NCA), яке є аналогом американського Федерального бюро розслідувань (ФБР).

У завдання нового агентства входить: боротьба з організованою злочинністю, кіберзлочинністю, економічними правопорушеннями, а також захист дітей та державних кордонів.

Створення відомства відбувалося шляхом злиття відразу декількох інших відомств. Штат NCA становить 4500 осіб, а на чолі агентства стоїть Кіт Брістоу, який раніше працював начальником поліції графства Уорикшир.

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

Примітно, що це вже третя спроба британців створити власний аналог ФБР. Раніше в країні вже працювало агентство з боротьби з оргзлочинністю, а до нього було створено національне управління з розслідування кримінальних злочинів.

У той же час, ФБР існує в США вже більше 100 років – з 1908 року. Крім тих завдань, які покладені на британське відомство, ФБР також займається контррозвідкою, боротьбою з тероризмом і корупцією. Штат ФБР налічує близько 36 тисяч осіб.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: