fbpx
Політика

Бригинець пропонує розширити повноваження правоохоронців у природоохоронній сфері

 Народний депутат України від фракції «Батьківщина» Олександр Бригинець повідомив про те, що разом зі своїм колегою – депутатом Андрієм Павловським – він вніс на розгляд парламенту законопроект, яким пропонує розширити повноваження правоохоронців у природоохоронній сфері.

 Як зазначив депутат, у Кодексі України про адміністративні правопорушення всі статті природоохоронного та екологічного змісту є повноваженнями державної екологічної інспекції України, яка, як вважає Бригинець, не справляється зі своєю роботою. За його словами, дана служба не може виконувати ті функції, яких від неї чекають громадяни.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 «Екоінспекторів не можна викликати по телефону, не можна зустріти на вулиці або в лісі, оскільки Держінспекція є дуже забюрократизованим органом, який лише здійснює планові перевірки підприємств (за їх попередньою згодою) і з затримкою реагує на звернення громадян», – написав Бригинець у Facebook.

 При цьому він звернув увагу на те, що в Україні є міліція, кількість якої в рази перевищує кількість екоінспекторів.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 «І на відміну від усіх інших контролюючих та правоохоронних органів, міліція дійсно постійно перевіряє значну частину території країни в пошуках порушень», – підкреслив депутат.

Читайте також: