fbpx
Політика

«20 років для України пройшли під знаком втрачених можливостей», – Мартін Вульф

Головний економічний коментатор видання Financial Times Мартін Вульф упевнений, що останні 20 років для України пройшли «під знаком втрачених можливостей». Про це Мартін Вульф розповів в інтерв’ю українським ЗМІ.

Експерт з Financial Times вважає, що Україна в майбутньому має стати частиною економічного простору Європи. Україна повинна увійти в економічний простір ЄС хоча б тому, що цьому сприяє географічне положення держави. Проте, впевнений експерт, спочатку для цього потрібно створити ефективні економічні, правові та політичні інститути. Крім того, в Україні повинна з’явитися належне регуляторне середовище, яке дозволить забезпечити фінансово-економічну стабільність і залучити інвестиції в Україну.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

«Щодо точок прориву, то мені здається, що Україні на великі і швидкі прориви не варто розраховувати», – підкреслив Вульф.

За його словами, такі прориви можуть відбутися в довгостроковій перспективі.

«Останні 20 років стали періодом втрачених можливостей для України. І це, до речі, було передбачувано. Мене свого часу вразило те, що вдалося зробити Польщі за останні 20 років», – розповів експерт.

На думку експерта, Польща – це порівнянна з Україною за чисельністю населення і територією країна, яка стартувала практично з тих же позицій приблизно два десятиліття тому. Однак Польща змогла набагато раніше визначити свій вибір в опитуванні інтеграції. Крім того, поляки значно послідовніше і краще здійснили ефективну політику реформ.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Україні, як вважає Вульф, потрібно буде визначитися, до якого суспільства вона хоче належати економічно, культурно і політично – європейського чи російського.

«Але я не думаю, що майбутнє в ролі передової, процвітаючої, демократичної і сучасної країни тут стане реальністю у випадку російського вибору. Це моя суто особиста думка, а вирішувати, звичайно ж, не мені», – підсумував Вульф.

За матеріалами: УНН 

Читайте також: