fbpx
Новини світу

Визначили десятку головних російських географічних символів

Визначили переможців конкурсу «Росія 10», який проводився за ініціативою «Російського географічного товариства». За результатами третього етапу голосування була названа десятка переможців, два з яких були вже відомі заздалегідь – мечеть імені Ахмата Кадирова «Серце Чечні» і Коломенський кремль.

Крім них до десятки кращих увійшли Петергоф, Псковський кремль (Кром), Ростовський кремль, скульптура «Батьківщина-мати кличе», Кіжи і Мамаєв курган, озеро Байкал, Нижегородський кремль і Троїце-Сергієва Лавра. У трьох етапах голосування брало участь близько 220 мільйонів осіб.

Організатори конкурсу відзначили, що всі 10 об’єктів є рівноправними переможцями – всередині першої десятки місця було вирішено не розподіляти. Чеченську мечеть і Коломенський кремль оголосили переможцями ще у вересні цього року, так як кількість голосів, які були віддані за кожну з них, «в десятки разів перевищувала кількість голосів, відданих за будь-якого іншого учасника конкурсу».

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Відзначимо, в ході проведення конкурсу «Росія 10» був скандал через те, що в другому етапі частину голосів, які віддали за чеченську мечеть не врахували через технічні проблеми. За словами глави чеченської республіки Рамзана Кадирова, це не дозволило «Серцю Чечні» перемогти Коломенський кремль.

Обурений Рамзан Кадиров спочатку зняв «Серце Чечні» з конкурсу, а потім зажадав від стільникових операторів «Білайну» і «Мегафона» повернути гроші за смс-голосування. Глава республіки також закликав бойкотувати їх абонентів і послуги, а всіх чеченців переходити на місцевий оператор зв’язку «Вайна Телеком». Офіси «Білайну» і «Мегафона» у Грозному атакували вандали, які закидали їх яйцями. Пізніше гроші за голосування повернули, і мобільні оператори продовжили працювати в республіці в звичайному режимі.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: